11 Eylül 2013 Çarşamba

Sağlığımızı Kıymetini Bilmeli

http://yeniresimler.ihlassondakika.com/haber/501/Saglik_Bakanligindan_yeni_duzenleme_n.jpg

Sağlığımızı Kıymetini Bilmeli

Birkaç gündür hastaneye gidip geliyorum. Merak etmeyin (eğer merak ettiyseniz) sağlık durumum çok iyi Allaha şükür. Bazen arkadaşlarım bazen de annemin kontrolleri için sık sık ziyaret ettiğim hastaneleri gördüğümde ister istemez yüzüm asılıyor.

Her katta her türden hastalık sahibi insanları görmek mümkün. Allah hastanelerimize mecbur etmesin ama eksik te etmesin şifa kapılarımız onlar. Bir bakıyorsunuz kolu, bacağı  kırık bir çocuk, bir yandan sedyeyle yeni gelmiş doktorun odasına girmek için sıra bekleyen 70 yallarında bir amca, diğer yanda hasta asansöründe bizleri karşılayan ve ameliyathaneye doğru ilerleyen bir göz hastası.

Tabi sevindirici durumlarda yok değil. Yeni doğum yapmış bir annenin yakınları ve ilk bebeklerini kucaklarına almış olmanın mutluluğu da yüzümde küçük bir tebessüme yol açmıyor değil.

Küçüklüğümde hatırlıyorum büyüklerim hastanede muayene olmak için sabah ezanında kalkıp o gün sıra alabilmek için ne zahmet çekiyorlardı. Şimdi gelişen teknolojinin gözünü seveyim tam oturmuş bir sistem olmasa bile eskiye nazaran çok çoook ilerleme var. Herkes şanslı ise birgün sonra eğer benim gibi şansı yok ise 10 gün sonraya da olsa sırasını alabiliyor internetten. İstediğiniz gün ve saatte aldığınız sıranız ile artık saatlerce sırada beklemenize gerek kalmadan vaktiniz geldiğinde doğrudan doktorun odasına girip muayenenizi olabiliyorsunuz.

Son söz sağlığımızın kıymetini kaybedince değil, yaşarken bilmeli vesselam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günlük Yaz(ama)mak

Selamın Hello :) Bir hevesle açtığım gaza gelip sürekli birşeyler yazarım diye oluşturduğum günlüğüme gerekli önemi veremedigimi düşünüyo...